Mourinho direktno pozvao igrača, pa dobio odbijenicu: Novac mu je očito najvažniji

Ne želi smanjiti platu

Mourinho direktno pozvao igrača, pa dobio odbijenicu: Novac mu je očito najvažniji

E. Ganibegović

Najveće pojačanje Rome u ovom prijelaznom roku za sada je definitivno Paulo Dybala.

Nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom bio je bez kluba, povezivao se s Tottenhamom, Interom i Milanom, a na kraju je završio na Olimpicu.

Želja Josea Mourinha bio je još jedan Argentinac s iskustvom igranja u Seriji A, Mauro Icardi, no od tog posla neće biti ništa.

Jose Mourinho je izričito tražio ovaj transfer i izravno je razgovarao s novim sportskim direktorom PSG-a, Luisom Camposom. Obavijestio je Icardija, no igrač mu je rekao da ne želi otići, a razlog je njegova plata.

U Parizu Icardi prima 12 miliona eura godišnje, a u Rimu bi trebao smanjiti svoja potraživanja, što ne želi, navodi publikacija Getfootbalnewsfrance.

No, Parižani ga silno žele prodati, kako bi još malo "srezali" iznos koji izdvajaju na plate igrača, no čini se da im neće biti baš tako lako prodati Icardija.

U svakom slučaju, Icardi se nalazi na listi od 11 igrača koje PSG želi prodati ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Icardija je bio zainteresovan i Juventus, kao i Monza, novi član Serije A, no njegov je odgovor bio isti kao i onaj koji je dao Mourinhu i Romi. 

Mauro Icardi ima još dvije godine ugovora s PSG-om, što je također otežavajuća okolnost za klub, kao i za sve koji bi ga doveli u svoje redove. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Trebao mu je Jose doplatiti ako njemu pare eto nisu bitne, uff hebem ti ovo... Sigurno bi on odbio 12.000.000 kao igrac, i igrao bi za 5.000.000...... Da da..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti