Mauricio Pochettino čeka rasplet sezone na Old Traffordu
Foto - EPA

Želi preuzeti Crvene đavole

Mauricio Pochettino čeka rasplet sezone na Old Traffordu

M. Šljivak

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino već nekoliko mjeseci je bez posla.


Nakon pet godina na klupi Tottenhama ovaj sjajni menadžer je dobio otkaz, a na klupu Spursa je umjesto njega sjeo Jose Mourinho.

Pochettino za sada odmara od posla, ali se konstantno povezuje sa određenim timovima. Najviše s Manchester Unitedom, a za posao na Old Traffordu je 47-godišnji stručnjak itekako zainteresovan.

Međutim, za preuzimanje Crvenih đavola morat će mu se poklopiti određene stvari. Ole Gunnar Solskjaer će morati maksimalno upropastiti sezonu kako bi izgubio posao, jer ima veliko povjerenje rukovodstva kluba.

Pochettino je spreman čekati do kraja sezone. Mirror tvrdi da su određeni ljudi iz rukovodstva za dolazak Pochettina, no zadnju riječ imat će Ed Woodward.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On za sada podržava Solskjaera. Daje mu maksimalno povjerenje, ali vidjet ćemo hoće li tako biti i na kraju sezone.

United ni ove sezone ne blista, a trenutno su osmi tim Premiershipa sa 35 bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafo
Ole Bunar bi mogao ostati Pochetinov pomoćnik, da malo uči posao, prije nego što se okuraži pa preuzme poslije Aston Villu ili Brighton
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije