Pochettino izabrao svog kandidata za Zlatnu loptu, zbog toga je imao problema

Dvojici zasmetao izbor trećeg

Pochettino izabrao svog kandidata za Zlatnu loptu, zbog toga je imao problema

A. Čaušević

Dodjela nagrade Zlatna lopta je sve bliže, a u PSG-u se nadaju da bi prestižna nagrada mogla doći na Park prinčeva.

Lionel Messi je svakako najozbiljniji kandidat za Zlatnu loptu, dok i Neymar i Kylian Mbappe vjeruju da mogu do prestižnog priznanja.

PSG je u proteklom prijelaznom roku doveo nekoliko zvijezda, očekivanja su velika, međutim igra još uvijek nije na očekivanom nivou te Mauricio Pochettino još uvijek treba da posloži karte.

Nakon utakmice i remija protiv Marseilla Pochettino je kazao kako je imao problema što je rekao da Messi treba osvojiti Zlatnu loptu.

"Imao sam problem što sam rekao da Messi treba osvojiti nagradu. Neymar i Mbappe su mi poslije rekli zašto nisam njih izabrao", rekao je argentinski trener te nastavio:

"U svakom slučaju bilo bi dobro da igrač PSG-a osvoji nagradu, ali Leo je sigurno zaslužuje." 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sinergija između tri velike zvijezde još uvijek nije dovoljno precizna. Messi se ne osjeća dovoljno ugodno na densoj strani te mnogi smatraju da PSG još uvijek nije tim, već grupa individualaca koji odlično funkcioniše u prvenstvu Francuske zbog svojih velikih tehničkih kapaciteta.

PSG je vodeći u svojoj grupi Lige prvaka sa sedam bodova, dok su prvi u Ligue 1 gdje do sada imaju učinak od devet pobjeda, te po jednog remija i poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi