Zidane se vraća na trenersku klupu, pregovori su već počeli!

Čeka se šta će biti s Pochettinom

Zidane se vraća na trenersku klupu, pregovori su već počeli!

E. Čaušević

Mauricio Pochettino mogao bi napustiti PSG i vratiti se u Englesku, ali su u francuskom klubu čini se spremni za tu opciju.

Pochettino ima ugovor s Parižanima do ljeta 2023. godine, ali ovih dana su se pojavile informacije da ga Manchester United želi dovesti na Old Trafford nakon što je Ole Gunnar Solskjaer dobio otkaz.

U Unitedu smatraju da bi Pochettino bio najbolji izbor za novog trenera, te su uvjereni da ga mogu dovesti iako je on ugovorom vezan za PSG.

Očito je da u PSG-u nije bajna situacija u svlačionici i da je ogroman pritisak na Pochettinu od kojeg se očekuje da ove sezone na Park Prinčeva donese titulu Lige prvaka.

Zbog toga Pochettino i razmišlja o odlasku, a preko svog agenta je poručio čelnicima Manchester Uniteda da je zainteresovan za ponudu i da se nada da će se sve veoma brzo riješiti.

No, očito je da ni u Parizu nemaju ništa protiv njegovog odlaska jer nisu baš zadovoljni rezultatima PSG-a ove sezone s obzirom kakvu ekipu Pochettino ima na raspolaganju.

Oglasi

I PSG je u potrazi za trenerom, a Le Parisien je jutros objavio da su već počeli pregovore s Zinedineom Zidaneom koji je slobodan nakon što je ljetos napustio Real Madrid.

Zidane je imao i ponudu od Uniteda, ali ju je odbio pod izgovorom da čeka posao u reprezentaciji Francuske. Selektorsko mjesto će biti dostupno tek nakon Svjetskog prvenstva naredne godine i čini se da bi se Zidane mogao vratiti u klupski fudbal.

PSG je poslao Zidaneu ponudu i pregovori traju, te su čak poručili da pristaju na klauzulu po kojoj on može napustiti klub kada dobije ponudu Fudbalskog saveza Francuske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U narednim danima bi sve trebalo biti jasnije, ali ukoliko Pochettino napusti PSG i ode u United onda je gotovo sigurno da će upravo Zidane biti njegova zamjena na klupi francuskog kluba.

Top Komentari

Miskee
Kad sam ja to rekao da će Zizu doći u PSG
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije