Otkaz u PSG-u je neminovnost, ali Pochettino već zna svoju narednu destinaciju

Argentinski trener

Otkaz u PSG-u je neminovnost, ali Pochettino već zna svoju narednu destinaciju

E. Ganibegović

Mauricio Pochettino će nakon godinu i po napustiti klupu PSG-a.

Nakon što je postalo jasno da do produžetka saradnje neće doći, Pochettino se brzo preorijentisao u pogledu svoje budućnosti. Prema The Telegraphu, trener se želi vratiti u Premier ligu i spreman je sjesti za pregovarački sto s klubovima zainteresovanim za njegove usluge.

Mauricio Pochettino je većr šest godina trenirao klubove u Premier ligi tako da bi na neki način stigao na "svoj teren".

Southampton je vodio 2013. i 2014. godine, dok je trener Tottenhama bio od 2014. do 2019. godine. Osim toga, Pochettino je bio na klupi Espanyola od 2009. do 2012.

Iako je u početku izjavio da ne želi napustiti PSG, Mauricio Pochettino nije imao izbora i morao je razumjeti situaciju.

Prošle sedmice održan je sastanak s čelnicima kluba na kojem je dogovoren raskid saradnje. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako je Mauricio Pochettino imao još godinu dana ugovora s Paris Saint-Germainom, do ljeta 2023. godine, južnoamerički trener neće otići praznih ruku iz glavnog grada Francuske, te će dobiti određeni iznos na ime obeštećenja. 

Kao mogući nasljednik najviše se spominje Zinedine Zidane. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi