Šok u Parizu zbog trenera Pochettina: Argentinac želi da ide!
Foto - EPA

Planira da se vrati u Tottenham

Šok u Parizu zbog trenera Pochettina: Argentinac želi da ide!

M. Šljivak

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino mogao bi napustiti klupu PSG-a nakon svega nekoliko mjeseci.

Navodno, 49-godišnji stručnjak nezadovoljan je kako određene stvari funkcionišu u pariškom klubu i želi da napusti mjesto trenera.

Mnogobrojni evropski mediji objavili su kako je Pochettino već obavio razgovore sa prvim čovjekom Tottenhama Danielom Levyjem i postoji obostrana želja za novom saradnjom između dvije strane.

Međutim, PSG ne želi tako lako da se odrekne Pochettina. On ima još jednu godinu ugovora i rukovodstvo kluba nema namjeru da ga mijenja.

Bit će svakako interesantno vidjeti šta će se desiti u slučaju Pochettino i nema dileme da bi bio veliki šok ako argentinski stručnjak na kraju zaista napusti klub sa Parka Prinčeva.

Pochettino je klupu PSG-a preuzeo u januaru ove godine, a zamijenio je Thomasa Tuchela.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ekipu je vodio u 34 utakmice. Ostvario je 23 pobjede, četiri remija i sedam poraza. Osvojio je dva Kupa, ali je izgubio titulu prvaka od Lillea.

Pochettino je, podsjetimo, Tottenham vodio od maja 2014. do novembra 2019. godine, a ranije je još radio u Southamptonu i Espanyolu.

Top Komentari

Mele
Tottenhem ce prodati sve bolje igrace, da se on vrati za trenera, moze ako je jeo trave.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije