Maurizio Sarri: Džeku je teško zamijeniti

Trener Juventusa pred sutrašnji meč

Maurizio Sarri: Džeku je teško zamijeniti

Sutra će Juventus i Roma na Allianz stadionu u Torinu odmjeriti snage u meču četvrtine finala Kupa Italije.

Juventus je naravno favorit, tim više što se Roma ne može pohvaliti dobrim rezultatima kada gostuje Staroj dami.

Ipak, trener Juventusa Maurizio Sarri smatra da ništa nije "zagarantovano" protiv snažne ekipe Rome.

U Seriji A je Juventus ove sezone na Olimpicu salvadao Romu sa 2:1, ali Sarri vjeruje da je Roma ove sezone bolja kada igra u gostima.

"Samo trebate pogledati rezultate Rome na gostovanjima. Biće teško, osvojili su više bodova u gostima nego kod kuće. Oni su ekipa na visokom nivou i biće težak zadatak za nas... Ako mislimo da možemo odigrati utakmicu bez muke, onda smo daleko od realnosti. Oni su jaka ekipa. Sutra će nam biti potrebna dobra izvedba", izjavio je Sarri na press konferenciji pred sutrašnji meč na Allianz stadionu.

Trener Juventusa je govorio i o manjim problemima sa povrijeđenim igračima, te istakao da će tek vidjeti da li će Ronaldo "odmarati" u meču četvrtine finala. Dotakao se i Rome i činjenice da Edin Džeko sutra neće igrati zbog suspenzije zarađene prošle sezone.

"Džeku je teško zamijeniti, čak iako je Nikola Kalinić jako dobar igrač", poručio je kratko Sarri.

Inače, duel Juventusa i Rome se igra sutra od 20:45h.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi