Pogbin povratak u Juventus: Ko bi "ispaštao" - Ronaldo ili Pjanić?

U Torinu "prizivaju" Francuza

Pogbin povratak u Juventus: Ko bi "ispaštao" - Ronaldo ili Pjanić?

Calciomercato danas donosi priču u kojoj je jedan od glavnih aktera Miralem Pjanić. Naravno, riječ je o transfer špekulacijama.

Odavno se špekuliše o mogućem povratku Paula Pogbe iz Manchester Uniteda u Juventus, s obzirom da je strpljenja za Francuza na Old Traffordu sve manje i manje. Calciomercato tako tvrdi da je povratak Pogbe u crno-bijeli dres danas realniji nego ikada.

Inter dovodi Eriksena, Real Madrid se povezuje sa Van de Beekom (Real Madird se pored Juventusa najintenzivnije povezuje sa mogućim transferom Paula Pogbe), a pojedini igrači Juventusa, poput Dybale, otvoreno govore kako bi voljeli zaigrati sa Pogbom.

Ipak, ukoliko Juventus zaista želi kupiti/vratiti Paula Pogbu (prije na ljeto nego tokom zimskog prelaznog roka), moraće prodati nekog od važnih igrača kako bi skupio novac za ovaj transfer.

To je i ustaljena politika Juventusa koji je radi dovođenja novih velikih pojačanja u proteklim godinama prodao nekoliko svojih sjajnih igrača, među kojima je bio i Paul Pogba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Calciomercato tvrdi da za Juventus postoje dvije opcije ukoliko želi dovesti Pogbu, a to su prodaja ili Miralema Pjanića ili Cristiana Ronalda.

Ipak, u Ronaldov transfer je uložena ogromna količina novca, a Portugalac "sam od sebe" donosi zaradu, tako da bi realnija opcija vjerovatno bila prodaja bh. veznjaka - transfer Miralema Pjanića bi pokrio većinu troškova, a otvorio bi se i prostor u veznom redu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BobPaisley
...ovo je ono kad vise nemas ideje za clanak,pa napisi bilo sta,makar bilo i ovakvo sranje.
5 1
BaboBih
Pogba kako igra zadnju godinu ili dvije nije za klupe u rezervnom timu Juventusa, tako polako sa njim
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi