Maurizio Sarri odjednom promijenio ploču oko Adriena Rabiota

Francuz ostaje u Juventusu?

Maurizio Sarri odjednom promijenio ploču oko Adriena Rabiota

E. Čaušević

Francuski veznjak Adrien Rabiot ljetos je stigao u Juventus iz PSG-a kao slobodan igrač.

Rabiot nije htio da produži saranju s Parižanima i odlučio je da karijeru nastavi u dresu Stare dame. No, sada se čini da to nije bio baš pametan potez jer samo šest mjeseci kasnije Rabiot želi da napusti Juve.

U dosadašnjem dijelu sezone Rabiot je odigrao tek devet mečeva u Seriji A i Ligi prvaka, odnosno 711 minuta. Francuz je u nekoliko navrata izjavio da nije zadovoljan minutažom koju ima kod Maurizija Sarrija i najavio je odlazak.

Interes za njega pokazalo je nekoliko klubova, no čini se da u Juventusu nisu baš raspoloženi da ga prodaju. Stvari je dodatno "zakuhao" i Sarri koji je odjednom počeo govoriti kako je Rabiot na pravom putu u Juventusu, ali i pored toga on i dalje ne igra koliko se očekuje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Rabiot? Ovako kako gledam na treninzima on izgleda ok. Napreduje, ali uvijek ostavlja osjećaj da svoj pravi potencijal tek treba pokazati. Na pravom je putu i vjerujemo u njega da će pokazati zbog čega je tu. Odlazak? Ne razmišljamo o tome, prije svega ima ko je zadužen za to. Normalno je da igrači nisu zadovoljni, ali to ne mora značiti da žele da idu", rekao je Sarri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
A kako je promijenio plocu? Gdje je to i kada govorio da Rabio ne valja i da treba otici?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi