Maurizio Sarri našao novi posao
Foto - EPA

Preuzima Lazio

Maurizio Sarri našao novi posao

M. Šljivak

Iskusni italijanski trener Maurizio Sarri (62) postat će novi trener rimskog Lazija.

Ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio saopštio je večeras kako je 62-godišnji stručnjak dogovorio gotovo sve sa rimskim klubom i uskoro će saradnja postati službena.

Sarri će na klupi Nebeskoplavih iz Rima zamijeniti Simonea Inzaghija koji je postao novi trener aktuelnog prvaka Intera.

Maurizio Sarri je posljednji angažman imao u Juventusu. U redovima Stare dame proveo je samo jednu sezonu i osvojio je titulu prvaka 2020. godine.

U proteklih godinu dana povezivao sa mnogim klubovima, ali je odlučio da se odmori, ponude je odbijao, a i plata od Juventusa mu je išla redovno.

Prije torinskog velikana 62-godišnji trener radio je godinu dana kao menadžer Chelseaja, te po tri godine kao trener Napolija i Empolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Većinom je međutim radio u italijanskim niželigašima i njegova prava trenerska karijera počela je tek sa Empolijem prije devet godina.

Od bitnih trofeja osvojio je Ligu Evrope sa Chelseajem 2019. godine, te Seriju A sa Juventusom.

Top Komentari

Manager
Počeo radit u Bingu u skladištu na viljuškaru
4 1
JuventinoBK
TOOOO Forza Sarri, Forza Lazio!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi