Predsjednik opljačkao vlastiti klub: Italijanski tužioci pokrenuli istragu
Foto - EPA

Maurizio Setti spašavao drugi klub

Predsjednik opljačkao vlastiti klub: Italijanski tužioci pokrenuli istragu

M. Šljivak

Čelnici italijanskih fudbalskih klubova jednostavno ne mogu bez velikih skandala.

Novi je napravio predsjednik Hellas Verone Maurizio Setti koji se našao pod istragom zbog pranja novca.

Italijanske vlasti pokrenule su veliku istragu protiv Settija, a navodno mu je zaplijenjeno šest i po miliona eura koje je ukrao od vlastitog kluba.

Mediji sa Apenina otrkivaju da je javni tužilac u Bologni pokrenuo istragu protiv biznismena zbog pranja novca i pronevjere i on se suočava sa zatvorskom kaznom.

Setti je na nelegalan način uzeo šest i po miliona eura od Verone i tim novcem je pokušao spasiti od bankrota drugu ekipu čiji je vlasnik - tim Mantove.

Kontroverzni biznismen je izveo niz prevara kako bi sakrio porijeklo novca, no otkriven je i sad se suočava sa odlaskom iza rešetaka.

Setti je i ranije bio pod istragom italijanskog tužilaštva zbog finansijskih malverzacija, te nelogičnih transfera koje je obavljao kao predsjednik Verone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 58-godišnjak je vlasnik kluba od 2012. godine, a ranije je imao dio vlasništva u ekipama Carpija i Bologne.

Vlasnik ekipe Mantove postao je 2018. godine, a većinski paket dionica kupio je za 623.000 eura.

Top Komentari

2323
Mala maca za naseg predsjednik Saveza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi