Prije je mogao birati gdje će igrati: Najavili da se vraća u Seriju A, pa Icardi saznao loše vijesti

Demantovali da žele Argentinca

Prije je mogao birati gdje će igrati: Najavili da se vraća u Seriju A, pa Icardi saznao loše vijesti

Endin Čaušević

Mauro Icardi i ove sezone igra u fantastičnoj formi u dresu Galatasarayja zbog čega se počelo špekulisati da će se Argentinac vratiti u Seriju A, ali sada je za njega stigao hladan tuš s Apenina.

Icardi i ove sezone predvodi ekipu Galatasarayja s kojom je već osvojio Superkup Turske, a na pragu je i odbrane titule prvaka sa klubom iz Istanbula.

Također, argentinski napadač će prema svemu sudeći biti ponovo prvi strijelac Superlige jer nakon 33 meča ima učinak od 23 pogotka i devet asistencija, te ima tri gola više u odnosu na našeg Edina Džeku pred posljednje kolo.

Iako je Icardi prošlog ljeta potpisao trogodišnji ugovor s Galatom u posljednje vrijeme pojavile su se špekulacije da bi se ovaj 31-godišnji napadač mogao vratiti na Apenine.

Jasno je da je povratak u Italiju velika želja njegove supruge Wande, te su se pojavile informacije da Como koji je izborio plasman u Seriju A želi na ljeto dovesti Argentinca.

Mediji u Italiji objavili su da čelnici Coma imaju velike planove u ljetnom prelaznom roku i žele dovesti što bolja pojačanja kako bi igrali važnu ulogu u Seriji A, a ne da to za njih bude samo kratko iskustvo.

Oglasi

Tako se na listi potencijalnih pojačanja našlo i Icardijevo ime, ali čini se da od dolaska Argentinca u Como nema ništa.

To je potvrdio i sportski direktor ovog kluba Carlalberto Ludi koji je poručio da Como uopšte neće ni pokušati dovesti Icardija, te da im Argentinac nije u planovima što se tiče ljetnog prelaznog roka.

"Icardi? Mogu apsolutno da demantujem da postoji neki interes za tog fudbalera. Zadržat ćemo Gabriellonija u napadu koji je bio fantastičan i ne bi bilo pravedno ga da sada mijenjamo. Icardi nam nije u planovima", rekao je Ludi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, Ludi je s druge strane potvrdio da će Cesc Fabregas ostati u Comu i naredne sezone i da u to nema nikakve sumnje.

Što se tiče pojačanja konkretnih poteza još uvijek nema, te će se u Comu na posao baciti idućeg mjeseca nakon zasluženog odmora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi