Potpuni haos u Turskoj zbog Icardija - Mogla bi se desiti velika izdaja
Fenerbahče ima namjeru da ukrade Maura Icardija velikom rivalu (Foto: EPA)

Fener krenuo po Argentinca

Potpuni haos u Turskoj zbog Icardija - Mogla bi se desiti velika izdaja

M. Šljivak

Mauro Icardi je ovu sezonu proveo kao posuđen igrač u turskom velikanu Galatasarayu. Argentinac je igrao fenomenalno i vodio je tim do titule prvaka, no u narednoj sezoni on bi mogao nastupati za velikog rivala Fenerbahče koji je poslao ponudu PSG-u.

Mauro Icardi se kao fudbaler potpuno probudio u Turskoj. Odlazak u Galatasaray za njega je bio pun pogodak i 30-godišnji napadač je odveo svoj tim do titule prvaka.

Argentinac je ugovorom s PSG-om vezan do juna 2024. godine i on će se ubrzo vratiti u Pariz. Tamo na njega ne računaju, pa će se naći na transfer listi i lako bi se moglo desiti da ga i naredne sezone gledamo u Turskoj.

Sudeći po navodima turskih medija Icardi bi mogao napraviti veliku izdaju i prijeći iz Galate u redove mrskog rivala Fenerbahčea. Ovaj klub je već krenuo po njega.

Predsjednik Ali Koč krenuo je po Icardija. PSG-u nude 18 miliona eura za njegove usluge. To je itekako dobra ponuda za čovjeka koji je pred istekom ugovora, a spreman je i poprilično bogat ugovor za iskusnog napadača.

Oglasi

Ako bi Icardi završio u redovima najvećeg rivala to bi među pristalicama Galatasaraya bila označena kao velika izdaja. Mauro ne bi mogao mirno šetati ulicama Istanbula jer bi konstantno bio na udaru svih, posebno navijača njegovog aktuelnog kluba.

On je ove sezone u crveno-žutom dresu odigrao ukupno 25 utakmica i ima odličan učinak od 22 gola i osam asistencija.

Podsjetimo, Icardi je od 2019. godine član PSG-a gdje se nije najbolje snašao, a ranije je fenomenalno igrao za Inter. Tamo je bio i kapiten, ali je odlučio otići kada je 'puklo' između njega i navijača.

Odlazak u Pariz donio mu je brojne nevolje. On i njegova kontroverzna supruga Wanda Nara konstantno su bili na meti brojnih medija, imao je dosta privatnih problema zbog optužbi da vara suprugu i više se govorilo o tome nego o njegovim nastupima.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kako bi smanjio interes za sebe i kako bi konačno dobio prostor za igru odlučio je otići u Tursku i potpis za Galatasaray bio je najbolji mogući potez kojeg je napravio.

Karijeru ispunjenu brojnim skandalima 30-godišnji Argentinac je počeo u Barceloni, a prve seniorske minute osjetio je u dresu Sampdorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi