Mauro Icardi ipak ide na Svjetsko prvenstvo?
Sampaoli donosi konačnu odluku u narednim satima (Foto: EPA)

Nakon povrede Lanzinija

Mauro Icardi ipak ide na Svjetsko prvenstvo?

M. Šljivak

Napadač Intera Mauro Icardi ipak bi se mogao naći u avionu za Rusiju.

Selekcija Argentine objavila je jutros kako je sa spiska putnika za Mundijal otpao fudbaler West Hama Manuel Lanzini zbog teže povrede ligamenata desnog koljena.

Sjajni veznjak je tako otpao sa popisa putnika, a njegovo mjesto bi mogao zauzeti Mauro Icardi. Napdač Intera prva je opcija selektora Jorgea Sampaolija koji će odluku donijeti u narednih nekoliko sati.

Icardi je usprkos fantastičnoj sezoni otpao sa konačnog spiska kojeg je objavio selektor Gaučosa, ali na kraju bismo ga ipak mogli gledati u Rusiji. Da li će ne kraju poziv uputiti njemu ili nekom od veznjaka znaćemo veoma brzo.

Prethodno je sa spiska Argentine otpao i prvi golman Sergio Romero, također zbog povrede koju je zadobio na treningu nacionalnog tima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije