Izrael svim silama želi uzvratiti Argentini: Bizarna tužba stigla na adresu FIFA-e
Ne mire se sa odgađanjem meča (Foto: EPA)

Traže izbacivanje Gaučosa sa Mundijala

Izrael svim silama želi uzvratiti Argentini: Bizarna tužba stigla na adresu FIFA-e

Midhat Šljivak

Otkazivanje utakmice između Izraela i Argentine koja se 9. juna trebala igrati u Jerusalemu izazala je mnogobrojne komentare.

Izraelci su bijesni nakon što su Gaučosi nakon pritiska Palestinaca odlučili da ne putuju na utakmicu, koja je zatim i otkazana.

Čak je i politički vrh ove zemlje pokušao da vezama osigura odigravanje ovog meča, ali u tome nije uspio.

Izraelci sada na nove načine pokušavaju pomrsiti račune selekciji Argentine. Kompanija koja je otkupila TV prava za prenos utakmice Izrael - Argentina iskazala je nezadovoljstvo što je susret otkazan zbog prijetnji Lionelu Messiju i traže da se Gaučosi izbace sa Mundijala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podnijeli su tužbi FIFA-i zbog religijske diskriminacije i traže od krovne kuće svjetskog fudbala da Argentinu izbaci sa Svjetskog prvenstva.

Iako Izrael ima veliku moć u političkom svijetu, ovakvi zahtjevi su zaista bizarni i nerealno je očekivati da ovakva bizarna tužba prođe.

Top Komentari

infinity2612
Cionisticku majku im
6 0
Keno
Cudo da se Trump jos nije umjesao u sve ovo, putom tvita naravno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi