Mauro Icardi našao način da izbjegne obaveze u Interu
Mauro Icardi je vjerovatno završio karijeru u Interu. Italijanski mediji tvrde da će on tokom ljeta napustiti klub (Foto: EPA)

Ide na operaciju

Mauro Icardi našao način da izbjegne obaveze u Interu

Midhat Šljivak

Napadač Intera Mauro Icardi već gotovo mjesec dana ne trenira sa ostatkom ekipe.

Argentinski napadač navukao je gnjev navijača Intera stalnim skandalima u koje je upletena i njegova supruga Wanda, a jasno je poručio da se nema namjeru vraćati na teren dok mu se ne vrati oduzeta kapitenska traka.

Međutim, za sada nema naznaka da bi Icardi mogao dobiti traku nazad, iako predsjednik tima Steven Zhang čini sve kako bi riješio probleme u slučaju Icardi.

Kako se to rješenje za sada ne nazire, Icardi je odlučio da napravi korak i da završi sezonu već tokom marta. Želi otići na operaciju koljena, a tom operacijom bi definitivno završio sezonu.

Interesantno je svakako da su pretrage na njegovom koljenu, koje je izvršio Inter, pokazale da nema nikakvih oštećenja. Ipak, Icardi je konstantno tvrdio da je povrijeđen i da ne može nastupati.

U međuvremenu je krenuo i na terapije, a očekuje se da će u narednim danima otputovati u Barcelonu na konsultacije sa specijalistom za operacije koljegana doktorom Cougatom.

Stigao u klub sa dokazima o povredi

Argentinac je na bolovanju već duži period, a bez njega je Inter u dva meča osvojio samo bod.

Evidentno je da Icardi nedostaje milanskom klubu, koji je svom gradskom rivalu Milanu prepustio treće mjesto na tabeli. Icardi je, podsjećamo, ostao bez kapitenske trake nakon što je odbio da igra protiv Rapida, a njegovo i Wandino odugovlačenje kod novog ugovora zabrinuo je i razbijesnio sve navijače.

Icardi i Wanda tvrde da je Argentinac povrijeđen i da mora na operaciju koljena, pa shodno tome smatraju da igrač ne treba još da igra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U klub mu ne vjeruju, smatraju da mu je to samo izgovor da ne igra, pa je Icardi odlučio da lično donese doktorske nalaze kako bi uvjerio čelnike kluba da je istina ono što govori.

Icardi je trenutno na meti Juventusa i Real Madrida, koji će pokušati da iskoriste nevolje na Giuseppe Meazzi, pa da na ljeto angažuju sjajnog golgetera, koji se nedavno opet oglasio.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Izzy
Karma je čudo kretenu jedan, stići će te.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi