Nije sve tako jednostavno: Prvi hladan tuš za nove vlasnike Newcastlea stigao iz Pariza

Odbio ponudu Svraka

Nije sve tako jednostavno: Prvi hladan tuš za nove vlasnike Newcastlea stigao iz Pariza

E. Čaušević

Newcastle je postao jedan od najbogatijih klubova na svijetu nakon što ih je kupio saudijski princ Mohammed bin Salman.

Na oduševljenje navijača sa St. James Parka Mike Ashley je nakon 14 godina odlučio da proda klub, te je zaradio vrtoglavnih 300 miliona funti.

Newcastle je sada jedan od najbogatijih klubova na svijetu i sigurno je da ćemo gledati velike promjene u ovom klubu u narednim mjesecima.

Engleski mediji već uveliko špekulišu o tome koga bi Newcastle mogao dovesti u januaru, a s ovim klubom već se povezuje veliki broj fudbalera iz cijele Evrope.

Među njima se našlo i ime Maura Icardija koji trenutno igra za PSG, ali nema baš zapaženu minutažu. Pored Messija, Neymara i Mbappea ovaj argentinski napadač većinu utakmica počinje s klupe za rezervne igrače.

Zbog toga su se pojavile špekulacije da Newcastle želi to da iskoristi i pošalje Icardiju ponudu koju ne može da odbije. Ipak, čini se da im u tome ne ide baš kako su se nadali.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, francuski mediji objavili su da je Icardi odmah odbio ponudu Newcastlea i da mu je cilj da ostane u ovom klubu do kraja sezone jer je svjestan da će se sigurno boriti za titulu prvaka Evrope.

Icardi je donio odluku da na zimu sigurno neće napustiti PSG, ali na kraju ove sezone je sve moguće i neće biti iznenađenje ukoliko ga Newcastle tada ponovo kontaktira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti