Turci u nevjerici, Icardi dobio poziv života koji se ne odbija
Foto - EPA

Spreman veliki transfer

Turci u nevjerici, Icardi dobio poziv života koji se ne odbija

Midhat Šljivak

Mauro Icardi igra zaista odličan fudbal u dresu Galatasaraya, a to bi mu u januaru moglo donijeti veliki transfer. On bi navodno mogao postati novi član Real Madrida.

Argentinac Mauro Icardi napravio je pravi potez odlaskom u redove turskog velikana Galatasaraya. Igra fenomenalan fudbal i postao je idol navijača ovog kluba.

Sjajni nastupi bi 30-godišnjem napadaču mogli donijeti veliki transfer u januarskom prijelaznom roku. Italijanski mediji tvrde da je za Icardija zainteresovan madridski Real.

Španski velikan želi dodatno pojačati mjesto 'devetke' gdje imaju poprilično tanak izbor. Joselu nije čovjek koji može odgovoriti velikim zadacima, a u Madridu vjeruju da bi im Icardi itekako mogao pomoći.

Real je, prema navodima, spreman izdvojiti 15 miliona eura za ovog fudbalera i vidjet ćemo hoće li se ovaj transfer na kraju zaista i desiti.

Oglasi

Icardi iza sebe ima poprilično bogatu karijeru, no nije dostigao visine koje su mu se predviđale. Mnogi za to krive njegovu suprugu Wandu koja je imala glavnu riječ u svim odlukama.

Evropsku avanturu Icardi je počeo u Barceloni. Bio je član La Masije, ali prvo profesionalno iskustvo stekao je u Italiji u dresu Sampdorije.

Potom je šest godina igrao za Inter. U jednom trenutku je bio kapiten Nerazzurra, no otišao je kao veliki neprijatelj nakon sukoba s navijačima ovog tima.

Neuspješne dvije godine u PSG-u nadoknadio je u Galatasarayu. Prošle sezone je crveno-žute odveo do titule prvaka, pa je njegov ugovor otkupljen za 10 miliona eura.

Nema dileme da bi Icardi rado obukao dres Real Madrida. Nisu u istanbulskom velikanu sigurno spremni da ga tako lako puste, no ne ukazuje se svaki dan prilika za potpis s Realom i Argentinac će sasvim sigurno insistirati na odlasku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mauro i ove sezone igra zaista fenomenalno. U 20 nastupa za turskog velikana postigao je 15 golova i upisao je tri asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi