Max Allegri ispunio tek jednu od tri želje

Doveo samo Benatiju

Max Allegri ispunio tek jednu od tri želje

Edmir Škorić

Massimiliano Allegri, trener Juventusa, prije nekoliko godina je bio u pregovorima s Romom i tada je želio trojicu igrača.

Allegri je mogao doći na Olimpico, no negdje u pregovorima je zapelo, pa je rimski klub umjesto njega na kraju angažovao Rucija Garciju. Kasnije će Allegri voditi Milan, pa Juventus, s dosta uspjeha.

Kada je trebao da dođe u Romu, Allegri je tražio da se dovedu trojica nogometaša, a danas dvojica igraju za Romu, jednog je uspio dovesti kod sebe u Juventus.

"Kada je Allegri pregovarao s Romom, pozvao ih je da kupe Benatiju, Nainggolana i Strootmana. Nije slučajno jedan od njih sada u Juventusu, a ostala dvojica se stalno povezuju s torinskim klubom", kazao je komentator Rai Sporta Francesco Repice.

On je otkrio kako je Allegri imao ponude iz Engleske, ali da je izabrao Juve i da nije pogriješio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Allegri je uradio dobar posao, možda bi šlag na kraju bila Liga prvaka, ali ne možete reći da je pogriješio. Mislim da je ovo njegova posljednja sezona ovdje i da će otići šta god da se desi do kraja iste. Njegova zamjena? Govori se o Simeoneu Inzaghiju", tvrdi Repice. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi