Legenda Juventusa po drugi put uživo bodri svoj bivši tim, navijači od njega traže samo jedno

Del Piero je uz svoj klub

Legenda Juventusa po drugi put uživo bodri svoj bivši tim, navijači od njega traže samo jedno

E. Škorić

Kao što se i očekivalo, legendarna desetka Juventusa Alessandro Del Piero je u Torinu na stadionu Allianz gdje prati duel Juventusa i Verone, koji je počeo večeras u 20.45 sati.

Del Piero je u društvu sina smješten na tribinama, a po samom dolasku pred stadion dobio je velike ovacije. Kasnije su ovacije pristizale i sa tribina. Navijači skandiraju ime jednog od najvećih igrača u historiji Stare dame.

Bivši kapiten Juvea je iz Los Angelesa doputovao kak obi večeras pratio utakmicu. Navijači traže samo jedno - povratak legende u klub.

Del Piero je kandidat za sportskog direktora i navijači žele da ikona sjedne u fotelju i da počne da obnaša tako važnu funkciju jer jasno je da bi njegove namjere bile najbolje i da bi doslovno 24 sata dnevno radio kako bi klubu vratio stari sjaj.

Oglasi

Nekadašnji reprezentativac Italije je večeras tek drugi put na tribinama Allianz stadiona. Prethodno je samo jednom bio, a imao je jako loš rastanak sa klubom i nakon svađe sa Andreom Agnellijem odlučio je da se makne od Juventusa.

S obzirom da je došlo do velikih promjena u rukovodstvu kluba, Del Piero je spreman da se vrati i da pomogne Juventusu. To je velika želja navijača, a čini se i njega samoga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je Del Piero posljednji put bio na stadionu?

Bilo je to 16. aprila 2022. godine, dakle prošlo je skoro godinu dana od njegovog posljednjeg dolaska na torinski stadion i u Juventusov dom. Tada je gledao duel s Bologonom i u društvu brojnih dječaka iz Los Angelesa koje trenira u tamošnjoj akademiji.

Samo njegovo prisustvo moglo bi biti dodatni motiv Staroj dami protiv Verone, ali treba imati na umu da je Max Allegri odlučio mnoge zvijezde odmoriti za utakmicu Kupa protiv Intera, pa su neki mladići neočekivano dobili šansu od početka meča.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi