Juventus odredio cijenu za Miralema Pjanića

Napušta klub na ljeto?

Juventus odredio cijenu za Miralema Pjanića

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić već neko vrijeme je na meti špekulacija da će na kraju ove sezone napustiti Juventus.

Pjanić je uspio sa Starom damom i ove sezone da osvoji titulu prvaka Italije, ali je Liga prvaka i dalje ostala san za njih. Bh. fudbaler je od dolaska iz Rome odmah dobio mjesto u početnom timu, te je jedan od važnijih igrača u ekipi Maxa Allegrija.

Međutim, tradicionalno je Pjanić svaki prelazni rok meta raznih špekulacija, a tako je i sada kada nam se bliži ljetni prelazni rok. Italijanski mediji su objavili da će Pjanić napustiti Juve, te je navodno najbliži prelasku u PSG.

No, Pjanić je izjavio da mu je želja da ostane u Juventusu, ali je u izjavi za Canal+ poručio da u fudbalu nikada ne znate šta se može desiti. Ipak, jedini cilj mu je sada godišnji odmor i da se dobro odmori.

Ovu izjavu mediji u Italiji su protumačili kao siguran dokaz da će Pjanić spakovati kofere, te da Juve ima namjeru da ga proda. Tuttosport je danas objavio da je Stara dama čak odredila cijenu za bh. veznjaka, te da on može ići ako dođe ponuda od 80 miliona eura.

Pjanić je u Juventus stigao na ljeto 2016. godine iz Rome kada je prvak Italije aktivirao otkupnu klauzulu i doveo ga za 32 miliona eura.

La Stampa: Juventus žrtvuje Pjanića?

Italijanski mediji već mjesecima bh. reprezentativca sele iz Torina, a u svom današnjem izdanju La Stampa piše kako Bianconeri namjeravaju žrtvovati odličnog veznjaka za dovođenja Paula Pogbe.

Vrijednost Pogbe nakon sezone za zaborav je značajno opala i čelnici Juventusa na čelu s Fabiom Paraticijem već mjesecima rade na njegovom povratku u redove Stare dame.

Francuz je na Ostrvu pod velikim pritiskom, konstatno je na udaru kritika jer nije uspio da na terenu postane vođa Crvenih đavola. Za sada nije uspio da opravda uloženi novac i visoku platu koju zarađuje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Juventus je igrao od 2012. do 2016. godine, u torinskom klubu se potpuno afimirsao te izrastao u jednog od najboljih veznjaka svijeta. Tu je osvojio i svoje prve trofeje u karijeri uključujući četiri Scudetta.

United je ostao bez plasmana u Evropa ligu, a i odlični odnosi s Minom Raiolom idu na ruku Juventusu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Jeb'o im Pogba mater, lik veze nema s fudbalom. Precijenjen igrac.
0 5
adis_D11
Netacno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi