Plakat će u Minhenu zbog Salihamidžića: Bayern odjavila još dva trenera, navijači se od muke smiju
Dani prolaze, a Bayern još nema trenera (Foto: EPA)

Eberl i Freund nemaju pravo rješenje

Plakat će u Minhenu zbog Salihamidžića: Bayern odjavila još dva trenera, navijači se od muke smiju

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern mogao bi zaplakati za Hasanom Salihamidžićem jer Max Eberl i Christoph Freund jednostavno ne znaju završavati poslove kao što je to činio čuveni Braco. Danas su ih odbila još dvojica trenera i Bavarce neće voditi ni Roberto De Zerbi, a ni Roger Schmidt.

Navijači minhenskog Bayerna još uvijek ne znaju ko će s klupe predvoditi ovaj tim u narednoj sezoni. Direktori Max Eberl i Christoph Freund, posebno ovaj prvi, jednostavno ne mogu završiti posao kao što su to radili Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn.

Nakon niza odbijenica za mjesto trenera danas su stigle još dvije. Iako je bio glavni favorit da naslijedi Thomasa Tuchela, Italijan Roberto De Zerbi također je odbio dolazak u Minhen.

Sjajni stručnjak objavio je danas kako napušta Brighton. Ipak, ubrzo je Max Eberl saopštio kako dogovor s Italijanom nije postignut.

"Iako su imali razgovore Roberto De Zerbi neće postati novi trener Bayerna. Odlučili su da ne idu u dalje pregovore", navodi Fabrizio Romano.

Pokušao je potom Eberl doći i do aktuelnog trenera Benfice Rogera Schmidta. Međutim, i on je rekao 'ne'.

Oglasi

"Bayern je ponovo pokušao ući u razgovore s Rogerom Schmidtom i to nakon što su propali pregovor s Tuchelom o ostanku. Međutim, Schmidt je odbio dolazak u Minhen i saopštio je kako ostaje u Benfici", tvrde njemački mediji.

I navijači bavarskog velikana polako gube strpljenje. Od muke je sve postalo i smiješno i djeluje zaista nevjerovatno da tim kao što je Bayern nije privlačno radno mjesto.

Brojni treneri su rekli NE Bayernu

Max Eberl je u prethodnom periodu dobio brojne odbijenice sa svih strana Starog kontinenta.

Nakon što su dogovorili raskid saradnje s Thomasom Tuchelom, Eberl i njegov tim su pokušali angažovati Xabija Alonsa. Španac nije želio ni čuti, zahvalio se na ponudi i ostao je u Leverkusenu.

Oglasi

Potom je cilj bio čovjek koji je otpušten prije godinu dana - Julian Nagelsmann. I on se brzo zahvalio i ostao je na klupi reprezentacije Njemačke.

Pokušao je bavarski velikan potom s Ralfom Rangnickom, Oliverom Glasnerom, te ponovo s Tuchelom, no svi su oni rekli 'ne'.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Odbijena ponuda od strane De Zerbija još je jedan udarac za bavarskog velikana i navijači ne mogu da vjeruju da Eberl ne može nikog angažovati na mjesto trenera.

Nema dileme da bi ovo stara ekipa na čelu s Hasanom Salihamidžićem i Oliverom Kahnom davno završila. Bayern je sam sebi kriv.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Hasan i Kahn su doveli Bayern u ovo stanje,ne sikiraj se ti novinaru za njih
0 4
security
Na kraju će Mourinho biti trener.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi