Jeziva scena iz Monaca: Za ovakav potez je i crveni karton jednostavno premala kazna
Foto - Screenshot

Užas

Jeziva scena iz Monaca: Za ovakav potez je i crveni karton jednostavno premala kazna

M. Šljivak

Fudbaler Trabzonspora Maximiliano Gomez dobio je crveni karton na utakmici protiv Monaca.

Ovaj urugvajski napadač napravio je glupost za pamćenje i svojim potezom je zaslužio i veću kaznu samo od crvenog kartona.

Nakon duela s veznjakom Monaca Mohamedom Camarom, 26-godišnji fudbaler Trabzonspora se odlučio napraviti bahat i bezobrazan potez koji ga je na kraju koštao isključenja.

On je s jasnom namjerom kopačkom u lice udario Camaru. Sudija ovog meča Giorgi Kruashvili pregledao je snimak i zatim je Urugvajca poslao u svlačionicu.

OVDJE pogledajte ovaj zaista brutalan udarac urugvajskog fudbalera.

Nevjerovatno je zaista da se Gomez bunio zbog crvenog kartona. Nije mu bilo jasno zašto ga je dobio, a realno gledajući, zaslužuje i veću kaznu od same suspenzije zbog kartona.

Urugvajskog napadača sada čeka minimalna kazna od dvije utakmice suspenzije zbog direktnog crvenog kartona, a ostaje nam da vidimo hoće li UEFA dodatno reagovati zbog ovog divljačkog nasrtaja.

Maximiliano Gomez je proteklog ljeta postao član Trabzonspora. Stigao je u Turskoj nakon pet jako dobrih sezona u Španiji, gdje je igrao za Celtu i Valenciju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Gomez je karijeru počeo u Defensor Sportingu, a 2017. godine je krenuo put Evrope. Potpisao je za Celtu, a dvije godine kasnije i za Valenciju.

Tokom ljeta se reprezentativac Urugvaja odlučio napustiti tim s Mestalle. Odlučio se na odlazak u Trabzonspor gdje je za sada postigao jedan pogodak u devet utakmica.

Top Komentari

Chico
Majmun, divljak, kreten...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi