Walter Mazzarri pronašao novi angažman: Cilj kluba je opstanak u društvu najboljih

Torino mu bio posljednji klub

Walter Mazzarri pronašao novi angažman: Cilj kluba je opstanak u društvu najboljih · Zvanično

H. Zilić

Italijanski stručnjak Walter Mazzari pronašao je novi angažman u Seriji A.


Mazzarri će u nastavku sezone sa klupe voditi ekipu Cagliaria potvrdio je klub sa Sardinije.

Posljednji klub za Mazzarrija bio je Torino kojeg je vodio u periodu od 2018. do 2020. godine

Prije Torina bio je trener Watforda, Intera, Napolija, Smapdorije, Reggine, Livorna.

Sa Napolitancima je ostvario i najveći uspjeh u trenerskoj karijeri osvajanjem Kupa Italije 2012. godine.

Pod Mazzarijevim vodstvom Napoli je postao prepoznatljiva ekipa koja je igrala brze kontranapade. Edinson Cavani, Ezequiel Lavezzi i Marek Hamsik su predvodili napad ekipe koja je igrala u formaciji 3-4-3. U Ligi prvaka su završili na drugom mjestu u svojoj grupi, iza Bayerna iz Münchena, a ispred Manchester Cityja. U osmini finala su ostvarili odličan rezultat na svom stadionu pobjedivši Chelsea sa 3-1. Ipak, u revanšu na Stamford Bridgeu su poraženi sa 4-1 nakon produžetaka i završili avanturu u Ligi Prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mazzari će u novom klubu imati zadatak da sačuva Cagliari u Seriji A, a ako se otvori prilika za nešto više to će svakako biti bonus za tim sa Sardinije.

Cagliari je loše otovrio sezonu i u tri odigrana kola ima samo jedan bod uz gol razliku 5:9 i trenutno su na 17. poziciji. Za vikend igraju duel četvrtog kola, a to će biti teško gostovanje ekipi Lazija.

Top Komentari

soccero
Bice borbe između Juventusa i Cagliaria za opstanak. Sretno Cagliari
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije