Mazzarri debitovao pobjedom na klupi Torina

Savladali Bolognu

Mazzarri debitovao pobjedom na klupi Torina

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Torina danas su na domaćem terenu savladali Bolognu sa 3:0 u okviru 20. kola italijanske Serije A.

Torino je prošao kroz veoma turbulentan period u proteklim danima jer je otkaz dobio Siniša Mihajlović. Za novog trenera Torina izabran je Walter Mazzarri koji se na najbolji način predstavio navijačima ovog kluba.

Domaći tim poveo je u 39. minuti utakmice kada je De Silvestri zatresao mrežu gostiju. Početkom drugog dijela Bologna je mogla do izjednačenja, ali je penal promašio Pulgar. Torino je to kazni samo tri minute kasnije kada je Niang povisio na 2:0.

Konačnih 3:0 u današnjoj utakmici postavio je Falque u samom finišu meča. Torino je na devetom mjestu sa 28 bodova, dok je Bologna ostala na 12. poziciji sa četiri boda manje.

Seria A, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Torino - Bologna 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi