Stigla je najveća ponuda za nekog igrača u historiji nogometa

Šta će odlučiti Parižani?

Stigla je najveća ponuda za nekog igrača u historiji nogometa

Kako javlja Fabrizio Romano, Al Hilal iz Saudijske Arabije poslao je službenu ponudu PSG-u za Kyliana Mbappea.

Kako javlja Fabrizio Romano, Al Hlila iz Saudijske Arabije poslao je službenu ponudu PSG-u za Kyliana Mbappea.

Radi se o iznosu od čak 300 miliona eura, koliko bi iznosilo obeštećenje, te bi to bila najveća ponuda za nekog igrača u historiji.

Zaista nevjerovatna cifra i vrlo je lako moguće da Parižani na prvu odmah i pristanu.

Mbappe ne želi produžiti ugovor, te francuski klub ima šansa da sada zaradi sjajan novac i 'riješi' se plate sjajnog plaćenog Francuza.

Francuski L'Equipe je na popis mogućih novih destinacija za Mbappea uvrstio i Milan kao jedini klub u Italiji za koji bi Francuz igrao, pošto je od malih nogu navijač Rossonera, ali i pticama na grani je jasno da bivši prvak Evrope ne bi mogao da parira drugim timovima u ekonomskom smislu i da su šanse da dovedu Mbappea ravne nuli.

Oglasi

Mbappe je u PSG stigao 2017. godine. Plaćen je 180 miliona eura, odigrao je 260 utakmica uz učinak od 212 golova i 96 asistencija. Ukoliko odbije novi ugovor, a PSG ga ne proda, nije isključeno da će sezonu ostati bez nogometa i da će vrijeme provoditi na tribinama.

Mbappe se povezuje i sa Manchester Unitedom te Tottenhamom i Real Madridom, ali je mnogo realnije da ode u Saudijsku Arabiju.

Ako ipak Mbappe odbije da ode, što je sasvim realna mogućnost jer ga niko ne može natjerati da dogovori uslove s nekim drugim klubom, PSG će mu u narednoj sezoni isplatiti čak 222 miliona eura.

Njegova plata iznosi 72 miliona eura, PSG mu duguje i bonus za potpis novog ugovora u ljeto prošle godine od 60 miliona eura, a tu je i bonus za lojalnost kojeg je također dogovorio u prošloj sezoni. On iznosi nestvarnih 90 miliona eura.

Potpuno je nebitno da li Kylian igrao ili ne, to je cifra koju PSG duguje 24-godišnjem napadaču koji je navodno spreman da s tribina odgleda kompletnu sezonu kako bi na kraju sve bilo po njegovom.

U Saudijskoj Arabiji je prava nogometna groznica, a bogati šeici neće štedjeti novac, što i pokazuju.

Kako je ranije javio ESPN, klubovi iz Saudijske Arabije dovest će čak 50 velikih igrača na ljeto i svrstati se u jednu od najprivlačnijih liga na svijetu. O njenom kvalitetu ipak je suludo govoriti, ali dolazak velikih imena iz Evrope učiniće je izuzetno jakom i praćenom.

Inače, bogati ljudi iz Saudijske Arabije polako vladaju evropskim nogometom tako što kupuju tamošnje klubove, ali žele da imaju u svojoj zemlji najbolje. I trenere, ali posebno igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi