Počelo je ljetno transfer ludilo: PSG potpisao prvo pojačanje

Stiže iz Sportinga

Počelo je ljetno transfer ludilo: PSG potpisao prvo pojačanje · Zvanično

Eldar Ganibegović

Francuski prvak PSG danas je potvrdio da je Nuno Mendes zvanično postao igrač ovog kluba. 

U sezoni 2021-2022 Nuno Mendes je igrao na posudbi u PSG-u. Lijevi bek je nastupio u 37 utakmica i upisao dvije asistencije. 

Sada je PSG aktivirao konačnu otkupnu klauzulu, te će Portugalac iz lisabonskok Sportinga preći u transferu vrijednom 40 miliona eura. 

Nuno Mendes potpisao je ugovor s PSG-om koji vrijedi do 30. juna 2026. godine, objavio je francuski prvak.

Podsjetimo, Nuno Mendes proglašen je najboljim lijevim bekom Ligue 1 u nedavno završenoj sezoni. Osim toga, Portugalac je bio nominovan za titulu najboljeg mladog igrača Ligue 1 za prethodnu sezonu. 

Kao lijevi bek, Nuno Mendes će konkurenciju u PSG-u imati u vidu Francuza Layvina Kurzawe i Španca Juana Bernata.

Mendes ima 13 nastupa za portugalsku reprezentaciju, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje upravo na 40 miliona eura. 

Danas je, podsjetimo, potvrđen još jedan veliki transfer u kojem je Ivan Perišić kao slobodan igrač prešao iz Intera u Tottenham. 

Top Komentari

Sars33
Dobro dosao u klub raspalih degena
2 1
ubnt2
Ohoho je li to nova žrtva?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti