Stigle nove vijesti o Mbappeu - Poznato kada se vraća na teren!
FOTO: EPA

Ono što se čekalo

Stigle nove vijesti o Mbappeu - Poznato kada se vraća na teren!

Esmer Oštraković

Posljednjih nekoliko dana čekale su se vijesti koje su vezane za Kyliana Mbappea o tome naravno da li će ponovo zaigrati na ovogodišnjem Euru.

Francuska je ovogodišnje Evropsko prvenstvo započelo slabom predstavom protiv Austrije, ali na kraju su uspjeli upisati minimalnu pobjedu od 1:0.

Mbappe je imao nekoliko dobrih prilika, a upravo je on centrirao kada je Maximilian Wober matirao svog golmana i tako donio velika tri boda Francuskoj na otvaranju Evropskog prvenstva.

Pobjedu su Francuzi skupo platili jer su izgubili Mbappea koji je slomio nos pred sami kraj utakmice koja se igrala u okviru grupe D.

On je bio u skoku sa defanzivcem Austrije Kevinom Dansom, te je glavom udario u njegovo rame i tom prilikom je slomio nos.

Oglasi

Prve informacije nisu bile nimalo dobre kada je riječ o kapitenu Francuske Kylianu Mbappu, te su govorile da bi Francuzi do kraja Eura mogli ostati bez svog najboljeg igrača.

Ipak, svježe informacije koje su donijeli novinari RMC Sporta tvrde da postoji nada da Mbappe zaigra čak na utakmici protiv Nizozemske u petak uprkos slomljenom nosu.

Navodno se radi o "trci sa vremenom", jer problem predstavlja maska koju mora nositi Mbappe u narednom periodu.

Obzirom da je utakmica sutra, a maska za Mbappea još uvijek nije stigla svi u Francuskoj se nadaju da će doći u toku današnjeg dana.

Ukoliko bi stigla onda bi Mbappe sa njom odradio večernji trening i vidio bi kako bi sve to izgledalo sutra.

Oglasi

Naravno postoji mogućnost da maska stigne sutra, ali problem bi bio taj što bi je morao nositi odmah na utakmici bez imalo testa.

Kako prenose mediji iz Francuske, maska će sigurno stići prije utakmice, ali pitanje je ukoliko stigne sutra da li će Deschamps rizikovati sa Mbappeom.

Mbappe je obavio trening jučer, lagano i bez maske, ali naravno to nije ono kako bi izgledala njegova igra na utakmici jer Mbappe uvijek ima mnogo duela sa protivničkim igračima.

Nosio je Mbappe bandažu na nosu, a ostaje da vidimo da li će biti u prvom timu za sutrašnju utakmicu protiv Nizozemske.

Francuzi se trenutno nalaze na drugom mjestu u grupi, a sutrašnju utakmicu protiv Nizozemske odigrat će u Leipzigu.

Nakon toga Francuze čeka i posljednja utakmica u okviru grupne faze Evropskog prvenstva, a protivnik će biti Poljska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi