Mbappe i Ben Yedder zabili isti broj golova, a na kraju samo napadač PSG-a dobio nagradu

Ligue 1 se oglasila

Mbappe i Ben Yedder zabili isti broj golova, a na kraju samo napadač PSG-a dobio nagradu

E. Čaušević

Čelni ljudi Ligue 1 i vlada Francuske odlučili su prošle sedmice da se zvanično prekida sezona u ovoj državi.

Odlučeno je da se sezona zaključi prema trenutnom stanju na tabeli tako da je prvak postao PSG, dok su u niži rang ispali Nimes, Amiens i Toulouse.

Bilo je mnogo pitanja šta će biti s individualnim nagradama za ovu sezonu, a čelnici Ligue 1 odlučili su da će sve ići po protokolu.

Velika dilema bila je za najboljeg strijelca lige jer su na prvom mjestu izjednačeni bili Kylian Mbappe i Wissam Ben Yedder koji su postigli po 18 golova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

No, mnogi su iznenađeni što je na kraju nagradu dobio samo Mbappe. Ligue 1 je odlučila da nagradu dobije samo napadač PSG-a jer mu je trebalo 20 utakmica da zabije 18 golova, dok je napadač Monaca tu cifru dostigao nakon 26 mečeva.

Top Komentari

GigantMostarski
Koji kokuzi su ovi iz francuskog saveza umjesto da obojici dadnu nagradu oni rade gluposti.. pa u epl su prosle sezone trojica dobila nagradu jbt
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti