Mbappe ili Haaland? Ovo je odgovor Ibrahimovića

Ko je bolji?

Mbappe ili Haaland? Ovo je odgovor Ibrahimovića

Edmir Škorić

Zlatan Ibrahimović je 18 godina stariji od Kyliana Mbappea i čak 19 od Erlinga Haalanda.

Ibrahimović je obilježio jednu nogometnu eru svojim golovima nastupajući za neke najveće evropske timove, ali i sam je svjestan da stižu neki novi klinci, a tu se prvenstveno misli na Mbappea (PSG) i Haalanda (Borussia Dortmund).

Ova dva tinejdžera već sada su najtraženiji nogometaši svijeta i već sada obaraju rekorde, žele ih velikani, predviđaju im se blistave karijere, Zlatne lopte... Ni sam Ibra, čini se, nije siguran ko je bolji od njih dvojice, ali ipak po njegovom odgovoru može se zaključiti da malkice više favorizuje Mbappea kojeg je uostalom uporedio sa svojim idolom - Brazilcem Ronaldom.

"Koga volim među mladima? Volim elegantne igrače, igrače koji su što kompletniji. Kad si nogometaš, razumiješ kako se kretati, kako razmišljati i kako se ponašaju drugi igrači. Volim one koji predviđaju stvari prije nego se dogode", počeo je napadač prije nego što je iznio svoj prvi zaključak:

"Mislim da me Mbappe pomalo podsjeća na Ronalda, El Fenomena, njegova igra je vrlo elegantna".

Onda se usmjerio ka komentarisanju norveškog reprezentativca.

"Haaland je također mnogo jak, jer je opsjednut davanjem golova. Vidim da je jako inteligentan, samo želi zabiti i zna kako to učiniti", poručio je Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mbappe je već zabio 145 golova za PSG, Haaland je od dolaska u Borussiju iz Salzburga dao 76, ali u samo 74 utakmice. Njihovi brojevi su impresivni i u budućnosti bismo mogli imati veliku borbu njih dvojice za Zlatnu loptu kao onomad Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Ako se uzme u obzir s kakvim riječima prepotentni Ibrahimović govori o njima, onda je sve jasno.

Top Komentari

Emin_Podzic
Zasto je vinicius tako "ne popularan" u medijima kad ce sigurno biti za zlatnu loptu
9 5
Salihović23
Vinicius je bolji od obadvojice
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti