Haalandova zagonetna gesta nakon posljednjeg meča u Bundesligi, zabrinuti navijači tvrde - gotovo je

Da li će Norvežanin otići?

Haalandova zagonetna gesta nakon posljednjeg meča u Bundesligi, zabrinuti navijači tvrde - gotovo je

E. Škorić

Norveški reprezentativac Erling Haaland pozdravio je navijače nakon posljednje domaće utakmice u 2021. godini.

Borussia je u Dortmundu pobijedila s 3:0 ekipu Greuther Furtha, a Haaland je naravno ponovo tresao mrežu rivala.

Međutim, navijače Borussije brine njegov gest na kraju meča. Oni, ali i većina inostranih medija diskutuju o Haalandovom "oproštaju" nakon što je završen spomenuti duel.

21-godišnjak se dugo zadržao na terenu, obišao je cijeli stadion, zahvalio se svakoj od tribina Signal Iduna Parka, a za uzvrat je dobio velike ovacije. I dok se navijači Borussije, jedan dio njih, tješe da je to uradio jer je okončana godina kada su domaće utakmice u pitanju, drugi pak tvrde - odlazi.

Njihova zabrinutost je potpuno opravdana s obzirom da je Haaland trenutno najtraženiji igrač na svijetu, mada se do sada pisalo o mogućem transfer na ljeto, a ne tokom januarskog prijelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kako god, bit će navijačima u Dortmundu neobično pratiti svoj tim bez norveškog golgetera koji obara rekorde otkako je zablistao još u austrijskom Salzburgu.

Za njim se otimaju najveći timovi Evrope, mada su neki proračuni da za akciju njegovog transfera sveukupno treba izdvojiti oko 400 miliona eura, što će biti problem i onim najbogatijim klubovima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi