Mag na djelu: Mbappe i bez lopte čuvara poslao na stražnjicu
Potez Mbappea koji nije uhvaćen u prijenosu uživo.

Jedan trzaj je bio dovoljan

Mag na djelu: Mbappe i bez lopte čuvara poslao na stražnjicu

Eldar Ganibegović

Prije dva dana je Kylian Mbappe odigroa sjajan meč i odveo Francusku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a sada se na internetu pojavio video na kojem se vidi njegovo sjajno lažno kretanje koje je na stražnjicu bacilo njegovog protivnika.

Francuska se prije dva dana pobjedom protiv Poljske od 3:1 plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Apsolutno je briljirao Kylian Mbappe koji je asistirao Giroudu za prvi pogoda, a druga dva sam postigao, te je zasluženo proglašen igračem utakmice.

Samo riječi hvale je o njemu imao i selektor Didier Deshamps nakon utakmice s Poljacima.

"Nije bila laka utakmica jer je Poljska bila dobro organizovana, ali mi uvijek imamo tu mogućnost da pronađemo vezu. A nakon toga, tu je Kylian, koji ima sposobnost da riješi mnoge probleme", rekao je Deschamps.

Matty Cash je čuvao Mbappea na toj utakmici, a rekao je da zna ko ga može zaustaviti, možda i jedini na svijetu.

Oglasi

S obzirom na to da Francuska u četvrtfinalu igra s Englesko, izdvojio je Kylea Walkera.

"Nevjerovatan je, možda i najteži protivnik s kojim sam se suočio. Prije njega najviše mi je problema zadavao Sterling. Kyle Walker je brz kao Mbappe. On je najbolji engleski desni bek i iskusniji je od mene. Ako postoji neko ko može zaustaviti Mbappea, Walker je taj", rekao je Matty Cash.

Sada je na internetu počeo kružiti snimak na kojem se vidi kako Mbappe lažnim kretanjem baca na stražnjicu igrača Poljske, a u pitanju je Kaminski.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Samo još jedan dokaz Cashovih riječi da je Mbappea jednostavno skoro nemoguće čuvati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi