Svi, pa i selektor i Mbappe šute i slušaju: Govor u svlačionici koji je odveo Francusku među osam
Varane na poluvremenu utakmice protiv Poljske održao sjajan govor.

Trenutak inspiracije

Svi, pa i selektor i Mbappe šute i slušaju: Govor u svlačionici koji je odveo Francusku među osam

Eldar Ganibegović

Francuska se pobjedom protiv Poljske plasirala u osminu finala, no odigrala je jako loše prvo poluvrijeme iako je vodila 1:0. Na poluvremenu je u svlačionici održan govor koji je promijenio sve.

Prije dva dana utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva igrali su Francuska i Poljska, a na kraju su prvaci svijeta slavili s 3:1.

U smiraj prvog poluvremena Giroud je doveo Francuze u vodstvo. Poluvremena koje je Francuska odigrala jako loše i u kojem je Poljska bila bliže vodstvu.

Gledali smo potpuno drugačiju Francusku u drugom poluvremenu, preko Mbappea su stigli do 3:0, da bi Lewandowski u nadoknadi samo ublažio poraz Poljaka.

Sada je otkriveo i šta se to dogodilo u pauzi između dva poluvremena pa su Francuizi u nastavku na terenu izgledali mnogo bolje.

U pitanju je motivirajući govor koji je održao defanzivac Raphael Varane, te na taj način podigao moral sebi i svojim saigračima. 

Oglasi

"Mi smo u osmini finala Svjetskog prvenstva, živimo svoje snove, ali to može završiti svakog trenutka ako nastavimo ovako igrati. Ne borimo se jedan za drugog, ne nadopunjujemo se kako bismo trebali. Ne govorim o nekome posebno, mislim na cijelu momčad. Moramo pokazati nešto drugo", rekao je Varane.

Inače, utakmica protiv Poljske bila je jedina u kojoj je Varane dobio svih 90 minuta na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Prethodno ga je Deschamps ostavio na klupi protiv Australije, dok je protiv Danske i Tunisa dobio 74, odnosno 62 minute na terenu. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuska je tako izborila prolaz među osam najboljih na turniru, a u četvrtfinalu će se sastati s Engleskom.

Engleska je izbacila Senegal u osmini finaa, bilo je 3:0, a utakmica s Francuskom na rasporedu je 10. decembra od 20 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi