Klubovi iz Premiershipa mjenjaju pravilo, Manchester Unied ostaje bez Mbappea?

Kao grom iz vedra neba

Klubovi iz Premiershipa mjenjaju pravilo, Manchester Unied ostaje bez Mbappea?

Esmer Oštraković

Klubovi u Premiershipu ozbiljno razmatraju promjenu pravila, a upravo to bi značilo da Manchester United ne može dovesti Kyliana Mbappea.

Naime, nakon što je Francuz potvrdio da će još samo jednu godinu provesti u PSG krenule su špekulacije oko njegovog novog kluba.

Navodno PSG želi da ga proda već ovog ljeta jer ne žele da dopuste da Mbappe na kraju sezone onde kao slobodan igrač iz kluba.

U posljednja 24 sata kao veliki favorit za njegovo dovođenje pokazao se Manchester United posebno ukoliko klub preuzme Šeik Jassim.

Ipak, kako prenose engleski mediji, klubovi u Premiershipu ozbiljno razmatraju da uvedu pravilo potrošnje u domaćem prvenstvu.

To pravilo bi navodno predstavljalo cifru koju klubovi smiju da potroše na plate svojih fudbalera, te fudbalera koje žele dovesti.

Upravo to bi moglo najviše štetiti Manchester Unitedu koji na plate godišnje izdvaja čak 384 miliona funti, a ne bi bilo jeftino da dovedu Mbappea.

United je sigurno jedan od najvećih svjetskih klubova i nema sumnje da bi Mbappe na Old Traffordu doživio još veću popularnost nego što je to slučaj na Parku prinčeva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Francuski mediji izvještavaju da je PSG već odredio cijenu za Mbappea te će klub koji ga želi dovesti u redove morati platiti 150 miliona eura.

Mbappe je odavno prevazišao prvenstvo Francuske i generalni je dojam je da mu treba snažnija liga kako bi pokazao svoje kvalitete i utabao stazu prema statusu najboljeg igrača svijeta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi