Ko se zadnji smije najslađe se smije: Prije odlaska iz PSG-a Neymar je zadao bolan udarac Mbappeu!

Francuz je tražio da Brazilac napusti Park prinčeva

Ko se zadnji smije najslađe se smije: Prije odlaska iz PSG-a Neymar je zadao bolan udarac Mbappeu!

Admin Čaušević

Javna je tajna da odnosi između Neymara i Kyliana Mbappea nikad nisu bili odlični, a jedan od preduslova za ostanak Francuza bio je da brazilski superstar napusti Park prinčeva što se na kraju i desilo.

PSG se ove sedmice oprostio od Neymara, a Brazilac je organizovao malu zabavu i tom prilikom je zadao udarac Mbappeu.

Naime, Brazilac je pozvao sve igrače, osim Francuza što je jasan znak da između njih dvojice stvari nisu funkcionisale.

Kamere PSG-a su u četvrtak uhvatile brzi zagrljaj između Mbappea i Neymara u klupskom kampu, ali jasno je da je to bila predstava za javnost.

Prema L’Equipeu, nekoliko igrača PSG-a bilo je prisutno na zabavi, uključujući Marquinhosa, Marca Verrattija, Keylora Navasa i pridošlicu Kang-In Leeja, ali među njima nije bio i Mbappe.

Oglasi

Odnos između dvojice igrača bio je komplikovan u posljednje vrijeme, a Neymar je sumnjao da Mbappe želi njegov odlazak.

Iz pariškog kluba nešto takvo nikad nisu potvrdili, ali su Mbappeu obećali projekat bez Neymara i to u maju 2022. godine. Realizovali su ga godinu dana kasnije, ali čini se suviše kasno.

Iako je integrisan u prvi tim, Mbappe nema namjeru produžiti ugovor te je i dalje uvjeren da će na ljeto 2024. godine otići sa Parka prinčeva kao slobodan agent.

Sa druge strane Neymar karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji nakon što je u transferu vrijednom 90 miliona eura postao novi član Al Hilala. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kada je prije dvije godine na Park prinčeva stigao Leo Messi očekivalo se da Mbappe, Neymar i Argentinac pokore fudbalsku Evropu, ali desilo se suprotno jer je atmosfera u klubu i svlačionici postala izuzetno lošta.

U PSG-u su ovog ljeta odlučili zaokrenuti stranicu, započeti novi projekat bez Messija i Neymara, Mbappe je ostao, ali teško je vjerovati da će njegova budućnost u francuskoj prijestolnici biti na duže staze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi