Žestoka svađa Mbappea i Al Khelaifija: Francuz odgovorom ponizio gazdu, spuštena glava sve govori

L'Equipe donio detalje

Žestoka svađa Mbappea i Al Khelaifija: Francuz odgovorom ponizio gazdu, spuštena glava sve govori

Admin Čaušević

U centru velikog sukoba s PSG-om posljednjih sedmica, Kylian Mbappe se konačno vratio u tim te će konkurisati za meč drugog kola Ligue 1 i gostovanje ekipi Toulousea. Da li je to signal svjetlije budućnosti u Parizu za sjajnog fudbalera? Teško je reći za sada. 

Slučaj Kyliana Mbappea je i dalje glavna tema u francuskim medijim. Iako je vrbovan od strane Real Madrida, svjetski prvak iz 2018. je, unatoč svemu, ispunio svoju želju da ostane u Gradu svjetlosti do juna 2024. iako mu je bio postavljen ultimatum da mora produžiti ugovor ili će biti prodat.

Imajući to na umu, francuski reprezentativac se konačno vratio u ekipu i trebao bi započeti utakmicu protiv Toulousea. Epilog kojeg mnogi smatraju pozitivnim i koji se može objasniti približavanjem između različitih strana.

Promjena smjera u odnosima se može objasniti iz nekoliko razloga. S jedne strane odlazak Neymara u Saudijsku Arabiju, ali i prijelazni rok za kojeg čelnici PSG-a smatraju da je zadovoljavajući.

Mbappe će uskoro ponovo na teren, nekoliko sedmica nakon kratkog nastupa protiv Le Havrea u prijateljskoj utakmici i samo nekoliko dana nakon sastanka s sa predsjednikom Nasserom Al-Khelaifijem.

Oglasi

Doista, kako je naveo Le Parisien, njih dvojica su 8. augusta imali poprilično živahan i turbulentan sastanak na ivici fizičkog sukoba. Bila je to idealna prilika da u razgovoru u četiri oka iznesu svoju stranu istine.

L'Equipe je u svom subotnjem izdanju donoio i nova eksplozivna otkrića vezana za sastanak. Tijekom te, u najmanju ruku napete, konverzacije, ugledni list je otkrio šta su Mbappe i katarski biznismen rekli jedan drugom.

Tako je predsjednik PSG-a rekao Mbappeu: "Nećeš više igrati, nećemo popustiti!", a Mbappe je žestoko odbrusio: "Hoćeš da vidimo? E pa, vidjet ćemo. Ti ćeš biti jedini predsjednik koji mi neće dati da igram."

Ispostavilo da je taj susret poslužio za oslobađanje nekih frustracija i, čini se, doveo do malo mirnijeg odnosa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, bez obzira na pomirenje, Mbappe ostaje odlučan u namjeri da ne produži svoj ugovor koji ističe na ljeto 2024. godine.

Ovo je drugo uzastopno ljeto da PSG uspjeva zadržati Mbappea na Parku prinčeva, a prema dosadašnjem razvoju situacije vjerovatno i posljednje.

Top Komentari

Benz
Vrbovan od strane Reala!? Nije izricita zelja igraca da ode u Madrid, majku ti ****m, kakvo si dno od novinara
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi