"Želite da ostanem u Parizu? Ok, ovo su četiri uslova koja morate ispuniti"

Mbappe ima uslove za ostanak u PSG-u

"Želite da ostanem u Parizu? Ok, ovo su četiri uslova koja morate ispuniti"

Eldar Ganibegović

Po isteku sezone i Kylianu Mbappeu ističe ugovor s PSG-om.

Prvak svijeta s Francuskom iz 2018. godine najviše se povezuje s prelaskom u Real Madrid.

Britanski Independent je prije nekoliko dana objavio kako je PSG spreman da mu ponudi milion eura sedmično kako bi ga privolio da ostane u klubu, a takoešr su naveli da je Real Madrid spreman ponuditi mu 200.000 eura sedmično više kako bi potpisao za Kraljevski klub.

Francuski list "L'Equipe" sada navodi da Mbappe ima četiri uslova koja je postavio pred upravu PSG-a kkoja bi ona morala ispuniti kako bi on produžio saradnju s njima.

Prvi uslov koji Mbappe zahtijeva od uprave PSG-a jeste da ozbiljnost podignu na još jedan nivo iznad, te da se smanji sloboda određenih igrača koja se njemu nimalo ne dopada.

Drugi uslov jeste taj da postane broj jedan i u klubu i na terenu te on želi biti zaštitno lice projekta i glavna zvijezda kluba.

Treći Mbappeov uslov jeste to da dobije produženje ugovora do 2024. godine, ali uz klauzulu da može da napusti klub već iduće ljeto ukoliko to bude htio.

Posljlednji i najvažniji uslov jeste to da želi postati najplaćeniji igrač na svijetu što ne bi trebao da bude problem, s obzirom na to da mu PSG upravo takav ugovor i sprema.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca u ljeto 2017. godine i s Parižanima četiri puta bio prvak Francuske, no sljedeći izazov je Liga prvaka u kojoj je najdalje dogurao do finala gdje ih je 2020. godine porazio minhenski Bayern.

Ove sezone je na 32 utakmice postigao 22 gola i saigračima podijelio 16 asistencija.

Top Komentari

King_Kenny
...peti uslov je da kad god mu se digne moze poj*bati koga god hoce u klubu.
13 5
user1574859714
Fudbal je umro.Igraci su samo kase za uzimanje para.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi