Mbappe: Samo me još jedan čovjek impresionirao uz Pelea

Obožava trenera Reala

Mbappe: Samo me još jedan čovjek impresionirao uz Pelea

E. Škorić

Mladi francuski napadač Kylian Mbappe nije imao priliku da živi u vremenu kada je Pele 'rasturao', ali svejedno ga smatra najvećim idolom.

Mbappe nikada nije krio da mu je legendarni Brazilac omiljeni, ali sada je otkrio da na isti način gleda i Zinediea Zidanea, trenera Real Madrida i proslavljenog francuskog igrača.

Zizu je imao legendarne sezone kao igrač Bordeauxa, Juventusa i Real Madrida, a također je puno toga pokazao i u dresu francuske reprezentacije.

"Jedini koji me je impresionirao koliko i Pele je Zidane ", rekao je Mbappe francuskom magazinu France Football.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, ljubav je obostrana, pošto je i Zidane htio da kupi Mbappea iz Monaca u Real, a čini se da će ga na ljeto ponovo pokušati dovesti. Današnjom izjavom o Zidaneu Mbappe je na neki način 'namignuo' francuskom treneru i Florentinu Perezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi