Mbappe zadaje nove glavobolje PSG-u, u Madridu čekaju odluku Francuza

Odlazi iz Paris Saint-Germaina?

Mbappe zadaje nove glavobolje PSG-u, u Madridu čekaju odluku Francuza

E. Oštraković

Zvijezda prošlosezonskog prijelaznog roka bio je Kylian Mbappe kojeg su mediji dugo selili iz PSG-a u Real Madrid.

Činilo se kako je samo pitanje trenutka kada će sjajni napadač potpisati ugovor sa timom iz Španije, ali se on odlučio da ostane u PSG-u.

Iako se pisalo da je Mbappe potpisao ugovor na tri godine sa PSG-om, francuski mediji sada prenose drugačije informacije.

Naime, navodno je Mbappe sa svojim trenutnim klubom produžio saradnju na dvije godine, uz mogućnost produženja ugovora na još godinu dana.

Tu opciju ne može aktivirati klub, nego samo Mbappe, ukoliko bude htio još godinu dana provesti u ovom klubu.

Tako će budućnost Mbappea jako brzo ponovo biti upitna, a sve iz razloga što ubrzo ponovo ulazi u zadnju godinu ugovora.

Real Madrid, koji je glavni favorit za dovođenje Mbappea, tako će imati novu priliku da sve dogovori sa sjajnim napadačem iz Francuske.

Na početku ove sezone Mbappe igra sjajno u dresu PSG-a koji dijeli prvo mjesto na tabeli sa Marseilleom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Njegov tim je u sedam odigranih utakmica ostvario šest pobjeda i jedan remi, te imaju devetnaest osvojenih bodova.

U tim utakmicama Mbappe je postigao sedam golova, a bio je i dvostruki strijelac u pobjedi PSG-a protiv Juventusa u okviru Lige prvaka.

Top Komentari

user1576541640
Nema Real sta dogovarat s doticnim, on je propustio svoju priliku
1 0
makelele
Blago onom ko ga nema.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi