Mbappe želi podijeliti nagradu sa Ben Yedderom

Francuska Zlatna kopačka

Mbappe želi podijeliti nagradu sa Ben Yedderom

LFP (Ligue de Football Professionell) je 30. aprila donio odluku da se fudbalska sezona u Francuskoj, suspendovana zbog pandemije novog koronavirusa, potpuno prekine.

Ubrzo je odluka potvrđena, a PSG proglašen novim-starim prvakom Francuske.

Odluku o prvaku nije bilo teško donijeti, a niko se nije ni mogao previše žaliti. PSG je u trenutku prekida bio prvi na tabeli sa značajnom bodovnom zalihom u odnosu na prvog pratioca (Marseille), i to sve uz manje odigranih utakmica.

Sa druge strane, odluku o dobitniku nagrade za najboljeg strijelca Ligue 1 za sezonu 2019/2020 bilo je dosta teže donijeti s obzirom da su i PSG-ov Kylian Mbappe i Monacov Wissam Ben Yedder postigli po 18 golova.

Postojala je šansa da njih dvojica možda i podijele francusku Zlatnu kopačku, ali je LFP ipak izabrao samo jednog. To je Kylian Mbappe koji je do nagrade došao jer se sve svoje golove postigao iz igre, dok je Ben Yedder tri od svojih 18 golova postigao sa penala.

U međuvremenu se oglasio i sam Mbappe, zahvalio se na čestitkama i poručio da bi dobro bilo da on i Ben Yedder ipak podijele prestižno priznanje.

"Hvala svim na čestitkama zbog nagrade... Mislim da i Ben Yedder također zaslužuje nagradu. Baš kao što je to učinila Premier liga prošle godine", odgovorio je Mbappe na tweet Ligue 1 u kojem ne potvrđeno da je dobitnik nagrade za najboljeg strijelca sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, prošle sezone su trojica igrača podijelila nagradu za najboljeg strijelca engleske Premier lige. Bili su to Salah, Mane i Aubameyang koji su tokom sezone 2018/2019 postigli po 22 gola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi