Po kojem je kriteriju odlučeno da Mbappe dobije francusku Zlatnu kopačku?

Nije manji broj utakmica...

Po kojem je kriteriju odlučeno da Mbappe dobije francusku Zlatnu kopačku?

LFP (Ligue de Football Professionell) je, kao što je već svima poznato, sezonu koja je bila suspendovana zbog pandemijemije novog koronavirusa potpuno prekinuto.

Ubrzo nakon prekida stigle su vijesti da je odlučeno da se prvoplasiranom PSG-u dodijeli nova titula, a prema stanju na tabeli su određeni i putnici u niži rang, ali i timovi koji će naredne sezone igrati evropska takmičenja.

Nešto komplikovanije je bilo odrediti dobitnike individualnih priznanja, a to se prije svega odnosi na nagradu za najboljeg strijelca Ligue 1.

Ona je na kraju otišla u ruke PSG-ovog Kyliana Mbappea.

Kylian Mbappe je do francuske Zlatne kopačke za sezonu 2019/2020 došao sa 18 golova. Međutim, isti broj golova je postigao i Monacov Wissam Ben Yedder, pa su mnogi vjerovali da će njih dvojica podijeliti nagradu.

To se na kraju nije desilo jer su LFP i Ligue 1 željeli samo jednog osvajača prestižnog priznanja.

Vjerovalo se da je Mbappe izabran jer je do cifre od 18 golova stigao u manje utakmica (20 u odnosu na Ben Yedderovih 26), ali čini se da to nije bio kriterij prema kojem se odlučivalo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno je nagrada otišla u Mbappeove ruke jer je napadač PSG-a sve golove postigao iz "otvorene igre", dok je Ben Yedder tri od svojih 18 golova postigao sa bijele tačke.

Promo

Top Komentari

Babuka1
Šta novci rade majčin sine.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi