Meazza je večeras uživala u Conteovom Interu, ali gol Candreve je priča za sebe

Visoka pobjeda Intera nad Lecceom

Meazza je večeras uživala u Conteovom Interu, ali gol Candreve je priča za sebe

E. Škorić

Inter je u posljednjem susretu 1. kola italijanske Serije A pobijedio novajliju Lecce s 4:0.

Za razlik od gradskog rivala Milana, Inter je bio uspješan na startu nove sezone i na Giuseppe Meazzi je rutinski ostvario pobjedu nad povratnikom u Seriju A, ekipom Leccea.

Na prvi pogodak u novoj sezoni navijači Intera čekali su 21 minutu, kada je Asamoahovu asistenciju u gol pretvorio Brozović.

Samo tri minute kasnije je igrač koji je ovog ljeta došao iz Sassuola, Sensi, majstorski pogodio za 2:0.

Inter je ostatak utakmice odigrao rasterećeno, a u 60. minuti Lukaku koristi odbijanac i posprema lagano loptu u mrežu za 3:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Farias je dobio direktan crveni karton kod gostiju u 76. minuti, što Interu olakšava posao u finišu, a Candreva u 84. ovjerava trijumf Intera.

Inter s ovom gol-razlikom ide na prvo mjesto, a narednog vikenda gostovat će Cagliariju. Lecce prve bodove traži na svom terenu protiv Verone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
sensi je odlican igrac jos sasuolu dok je bio. najbolja kupovina Intera
0 6
Kralj_Tvrtko
Kao željo igraju
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi