Meč BiH - Španija se igra u Zenici ili Sarajevu

Ništa od Goražda

Meč BiH - Španija se igra u Zenici ili Sarajevu

Rukometna reprezentacija BiH će susret pretposljednjeg kola grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine protiv Španije igrati u Zenici ili Sarajevu, a ne u Goraždu kako je ranije bilo planirano.

Iz krovne kuće evropskog rukometa (EHF) su, nakon utakmice BiH i Finske, zabranili Rukometnom savezu BiH da meč sa Španijom igra u Goraždu.

Delegat utakmice BiH - Finska Kamer Metalari je nakon susreta imao pritužbe na neuslovnost dvorane, rekavši između ostalog da dimenzije terena moraju biti 45 sa 25 metara, a one su u dvorani u Goraždu 40 sa 20. To je glavni razlog zbog kojeg je EHF zabranio našem savezu da utakmicu sa Španijom organizuje u ovoj dvorani.

Rukometni savez je, kako saznaje SportSport.ba, u pregovorima s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem, te Feđom Jovanovićem rukovoditeljom Arene, odnosno JP za Upravljanje i održavanje sportskih objekata i dogovor je blizu realizacije, ali uskoro bi i zvanično trebalo da bude poznato hoće li naša reprezentacija igrati u Zenici. Ako slučajno propadne dogovor, onda će se ova utakmica 14. juna igrati u Sarajevu.

Naša reprezentacija nalazi se na drugom mjestu u grupi iza selekcije Španije, a u posljednje dvije utakmice igramo protiv Španije na domaćem terenu, te gostujemo u Austriji, što će vjerovatno biti i odlučujuća utakmica za plasman na Evropsko prvenstvo.

Utakmica BiH - Španija igra se 14. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije