Meč Engleske i Švicarske imat će neobičnih 25 sekundi uvoda

U crno-bijelom izdanju

Meč Engleske i Švicarske imat će neobičnih 25 sekundi uvoda

Edmir Škorić

Sutrašnji prijateljski susret Engleske i Švicarske bit će prilika da Sky Sport da podršku dobrotvornoj organizaciji Kick It Out.

Utakmica će se igrati na King Poweru, a Sky Sport je objavio kako će se prvi put nakon 49 godina program gledati u crno-bijeloj boji i to će trajati uvodnih 25 sekundi.

Na taj se način dakle odaje počast obilježavanju 25. godišnjice Kick It Outa.

Također, igrači će nositi Kick It Out na majicama tokom zagrijavanja prije utakmice. Posljednja utakmica Engleske koja je emotivana "bez boje" bila je ona protiv Meksika u junu 1969. godine.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Saradnja engleskog saveza sa Kick It Out-om dolazi nakon što je rukovodstvo lansiralo njihov plan "U potrazi za napretkom" prošlog mjeseca. Trogodišnji projekat ravnopravnosti i inkluzije dio je njihove posvećenosti promovisanju veće raznolikosti u fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi