Stravična povreda Shawa obilježila pobjedu Španije na Wembleyju
(Foto: EPA)

Liga nacija, 1. kolo

Stravična povreda Shawa obilježila pobjedu Španije na Wembleyju

Midhat Šljivak

Derbi 1. kola Lige nacija na Wembleyju su odigrali Engleska i Španija, a na kraju je Crvena furija slavila pobjedu rezultatom 1:2.

Svi pogoci u ovom meču postignuti su u početnih pola sata meča. Englezi su dobro otvorili meč i u 11. minuti nakon odlične asistencije Shawa za 1:0 pogađa Marcus Rashford.

Međutim, Španci su jako brzo poravnali. Već u 13. minuti Saul je pogodio za 1:1, da bi u 32. minuti Rodrigo pogodio za prednost Španije koju je po prvi put večeras sa klupe vodio Luis Enrique.

Prilika je još bilo do kraja, ali se rezultat nije mijenjao. Meč je obilježila teška povreda Lukea Shawa početkom drugog poluvremena, a defanzivac Manchester Uniteda iznesen je na nosilima.

U grupi C Grčka je kao gost savladala Estoniju u Tallinu sa 0.1. Jedini gol na meču postigao je Fortounis u 14. minuti.

Da je fudbal u Luksemburgu u potpunoj ekspanziji dokazala je večeras ova selekcije koja je razbila Moldaviju sa 4:0.

Liga nacija, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Engleska - Španija 1:2
Estonija - Grčka 0:1
Luksemburg - Moldavija 3:0

Top Komentari

Belmin
Pa zar opet...
6 0
BojanN
prvo pise Luksemburg razbio Moldaviju 4:0, onda pise 3:0 u konacnici..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije