Meč na Goodisonu ostao u sjeni stravične povrede Andrea Gomesa
(Foto: EPA)

Remi Evertona i Tottenhama

Meč na Goodisonu ostao u sjeni stravične povrede Andrea Gomesa

M. Šljivak

Everton i Tottenham su u 11. kolu Premiershipa remizirali (1:1) na Goodison Parku.

Sve vrijedno spomena u ovom meču desilo se u drugom poluvremenu, a vidjeli smo i scene kakve na fudbalskim terenima niko ne voli vidjeti.

Nakon nule na poluvremenu i nekoliko prilika u uvodnim minutama nastavka sa obje strane, Tottenham je u 63. minuti stigao do vodstva, a pogodio je Dele Alli.

A zatim se desila zaista stravična povreda Andrea Gomesa. Son je na njega startovao sa leđa, u blizini je bio i Aurier s kojim se Gomes sudario, a ispostavilo se da je Portugalac zadobio težak prelom noge.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Son je zaplakao na terenu i nije mogao da vjeruje šta se desilo, a za ovaj start je isključen.

Sa igračem više Everton je krenuo po izjednačenje. Do njega su došli u 98. minuti kada je Cenk Tosun pogodio za 1:1, što je bio konačan rezultat meča.

Top Komentari

user253
Pod hitno uvesti pravilo da igrač koji drugom igraču nanese svaku ozbiljniju povredu, prinudno odsustvuje sa terena sve dok se povrijeđeni igrač ne mogne vratiti na teren. U ovom slučaju, Son ili Orije, ili obojica - nevažno, po meni bi trebali odsustvovati sa terena sve dok se Gomez ne mogne vratiti u sastav Evertona. Mislim da je to jedino pošteno i da bi u tom slučaju igrači više vodili računa o protivnicima. Nekoliko zadnjih sezona svjedoci smo da pojedini igrači redovno startuju na druge igrače ciljano na skočni zglob i to na prednji dio (odmah iznad kopačke), jer tu nema kostobrana. Način i spretnost koju pri tom iskazuju, upućuje samo na jedno - ovo se uvježbava na treninzima.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi