Mediji javljaju: Eriksen se dogovorio sa Real Madridom

Bomba na pomolu?

Mediji javljaju: Eriksen se dogovorio sa Real Madridom

S. Grebović

Ako je vjerovati pisanju španskih medija, veznjak Tottenhama i danske reprezentacije Christian Erisen od ljeta će postati novi igrač Kraljevskog kluba.

Dobro obavješteni španski list El Chiringuito prenosi kako će Eriksen po završetku finala Lige prvaka pravo put Bernabeua na potpis ugovora sa Realom!

Svi znamo kako je iza Madriđana sezona za zaborav u kojoj su u La Ligi zauzeli preskromnu treću poziciju sa čak 19 bodova zaostatka za vodećom Barcelonom. Sve su začinili i ranim ispadanjem u Ligi šampiona još u osmini finala kada ih je izbacio Ajax.

Ljetos je ekipu napustila prva zvijezda Cristiano Ronaldo, što se očigledno itekako osjetilo na igri tima ove sezone. Stoga će Perez ovog ljeta morati 'zasući rukave'.

Uveliko se priča o Edenu Hazardu, Kylianu Mbappeu, ali i o Eriksenu. 

Danac je u tekućoj sezoni odigrao ravno 50 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 10 golova, uz 17 asistencija. Njegov ugovor sa Pjevcima važi do 30. juna 2020. godine, a prema portalu transfermarkt.de tržišna vrijednost mu je oko 85 miliona eura. 

Podsjećanja radi, Real je već doveo jedno pojačanje, a riječ je o stoperu Porta Edersonu Miliatou koji je potpisao u transferu vrijedom 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Vrhunski igrac, ko god da ga dovede nece da pogrijesi
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi