Mediji: Juve uspio da dovede Draxlera
Foto: EPA

Nijemac pojačava redove Stare dame

Mediji: Juve uspio da dovede Draxlera

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Julian Draxler nalazi se na korak od transfera u torinski Juventus.

Juve je ovog ljeta ostao bez Andree Pirla i Artura Vidala, pa su mu neophodna pojačanja u veznom redu.

Kako stvari stoje, mjesto u sredini popunit će Draxler, koji je, prema pisanju italijanskih medija, na pragu prelaska u torinske redove. On je već dugo želja Stare dame, koja bi trebala da plati 18 miliona funti odštete Schalkeu, uz devet miliona eventualnih bonusa.

Neki mediji poput Gazzette dello Sport navode da će Schalke zaraditi i više od toga, odnosno ukupno i 30 miliona funti. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 21-godišnji Nijemac bi trebao da dobije desetku. Prošle sezone je Draxler odigrao 15 bundesligaških utakmica i postigao je dva gola, a u Ligi prvaka je u tri meča postigao jedan gol.

Igrao je i u prvom kolu nove sezone u pobjedi Schalkea nad Werderom u Bremenu, te u nedavnoj 5:0 pobjedi njegovog kluba protiv Duisburga u Kupu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti