Među slabije plaćenim: Koliko zarađuje Krunić u Milanu?

Bh. reprezentativac stigao ovog ljeta

Među slabije plaćenim: Koliko zarađuje Krunić u Milanu?

A. Čaušević

Gazzetta dello Sport je objavila iznose plata fudbalera koji će ove sezone nastupati u Seriji A. 

Među bh. reprezentativcima koji su ovog ljeta promijenili sredinu nalazi se i Rade Krunić. Veznjak je poslije odlične sezone u Empoliju prešao u redove Milana.

Krunić je s Rossonerima potpisao ugovor do 2024. godine i trenutno je u grupi najslabije plaćenih igrača kluba sa San Sira.

Prema podacima Gazzette dello Sport Krunićeva godišnja plata iznosi 1.1 miliona eura te su od njega slabije plaćena samo trojica fudbalera.

Nižu platu imaju Leo Duarte (1 milion), Antonio Donnarumma (1 milion) i Matteo Gabia (0.6 miliona). Najplaćeniji igrač Rossonorea je Gianluigi Donnarumma s platom od 6 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Krunić još uvijek čeka na zvanični debi ud resu Milana obzirom da ga Marco Giampaolo nije koristio u prva dva kola nove sezone Serije A.

Za razliku od Krunića Edin Džeko i Miralem Pjanić su među najplaćenijim fudbalerima Rome, odnosno Juventusa. Napadač zarađuje 4.5 miliona, a veznjak 6.5 miliona eura.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BJB1
Nekome pare nisu faktor za igranje za razliku od mnogih.nekad igras gdje zelis,gdje volis! Gdje je zukanovic otisao,zasto? Koga vaha trenira,ko da vise para!
3 0
K79
ide Krunić na posudbu !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi