Među Zmajevima najviše "polaznika" škole fudbala s Grbavice

Plavi su najbrojniji

Među Zmajevima najviše "polaznika" škole fudbala s Grbavice

Selektor A tima, Mehmed Baždarević, kao i njegov kolega na klupi U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Darko Nestorović, u ponedjeljak su objavili spiskove fudbalera za predstojeće utakmice koje će igrati ove dvije selekcije.

Izabranike Mehmeda Baždarevića očekuje kvalifikacioni duel sa Andorom 28. marta, a tri dana kasnije i prijateljski susret sa Austrijom u Beču. S druge strane Nestorovićevi momci odmjeriti će snage sa U-23 reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, kao i sa svojim vršnjacima iz Turske.

Na spisku selektora najboljeg državnog tima je 25 imena za utakmicu sa Andorom, dok će za meč sa Austrijancima dodatne pozive dobiti još dva fudbalera, Semir Štilić i Toni Šunjić. 

Baš kao i Baždarević, tako je i Nestorović na svoj spisak uvrstio 25 fudbalera. Ipak, oba spiska imaju jedno "zajedničko ime", ono najboljeg strijelca BH Telecom Premijer lige, Riada Bajića.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pored Riada Bajića zajedničko za oba spiska je da na njima ima najviše fudbalera koji su ponikli u Željezničaru ili su nosili dres kluba sa Grbavice. Među članovima A tima u Dolini ćupova ponikli su kapiten Zmajeva Edin Džeko, Ibrahim Šehić, Ervin Zukanović, Edin Cocalić i Semir Štilić. Pravu igračku afirmaciju na Grbavici je stekao i Edin Višća, dok je Avdija Vršajević nosio plavi dres na samom početku svoje seniorske karijere.

Kod Nestorovića petorica su što sadašnjih, što bivših Plavaca, a ne računajući Bajića to su golman Vedran Kjosevski, Kerim Memija, Damir Sadiković, Haris Hajradinović (KAA Gent) i Armin Hodžić (Dinamo Zagreb).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.